Črevný mikrobióm a zdravie tráviaceho traktu neovplyvňujú len probiotiká, ktoré boli podrobne rozobraté v predošlej časti podcastu. Do zdravia tohto komplexného ekosystému zasahujú aj ďalšie zložky potravy a iné faktory, z ktorých niektoré vieme ovplyvniť a niektoré bohužiaľ nie. V tejto časti WHEALTHCASTu sa zameriame na podceňovanú a na našich tanieroch často chýbajúcu vlákninu, na jej suplementáciu, ale aj na menej známe symbiotiká či doplnky výživy vo forme enzymatických prípravkov.
Čo z tohto je pre naše zdravie potrebné, čo je dobré a čo úplne zbytočné nám priblíži výživový poradkyňa, vedkyňa a potravinová technologická, Ing. Nikoleta Šimonová. Na sociálnej sieti Instagram známa, ako Výživa s Nikol.
Vypočujte si celý WHEALTHCAST magazínu TREND a dozviete sa viac
V TEJTO ČASTI SA DOZVIETE
- Prebiotiká vs. vláknina – Aký je medzi nimi rozdiel
- Čo je to rozpustná a nerozpustná vláknina
- Najlepšie, resp. najdostupnejšie zdroje vlákniny, rozpustnej / nerozpustnej vlákniny
- Aké množstvo vlákniny by mal denne v priemere zjesť muž, žena
- Aké sú prejavy pri nedostatku vlákniny
- Či sa dá vlákninou predávkovať a ako sa to prejavuje
- Aký vplyv má nedostatok vlákniny na naše fitness ciele
- Čo je to psyllium, inulín, resp. vláknina z čakanky
- Či potrebujeme vlákninové doplnky výživy
- Či potrebujeme doplnky výživy, ako sú tráviace enzýmy (laktáza, lipáza, papaín, alebo bromelain)
- Aké potraviny by sme mali jesť na dennej báze, aby naša strava obsahovala dostatok vlákniny
Organizujete firemné dni zdravia?
O tejto a mnohých ďalších témach sa dozviete viac od lekárov, výživových poradcov, pohybových špecialistov a psychológov priamo vo vašej firme. Rezervujte si prednášku alebo diagnostiky a prídeme za vami. Staráme sa o zamestnancov firiem po celom Slovensku.